Siyah Noktalardan Sonsuza Dek Kurtulun

Reklam
"Cilteki siyah noktalar artık sizi çileden çıkardıysa bu pür dikkat okumanız sizi bu sorundan kurtacaktır. İki avuç hanımelinin çiçeklerini ve bir avuç gelincik çiçeğini kuruttuktan sonra ufalayarak toz haline getirin. İçine bir adet çırpılmış yumurtanın beyazını, bir çorba kaşığı sarımsak suyunu ve bir tatlı kaşığı domates suyunu ve bir miktar margarini ilave ederek yoğurun ve karışımın bulunduğu tencereyi kaynar su dolu başka bir tencerenin içine koyarak macun kıvamına gelene kadar karıştırın.

Hazırladığınız karışımı yumuşak bir fırça yardımı ile yüzünüze sürüp yarım saat bekletin ve yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Karışımı en az on beş gün boyunca günde bir kere kullanmalısınız.

Dilimlenmiş domatesleri veya ezilmiş domatesi doğrudan yüzünüze uygulayıp 15 dakika bekleyin ve yüzünüzü yıkayın.

İki yemek kaşığı şahtere tohumunu iki bardak suda 15 dakika kadar kaynatıp sıkarak süzün. Süzdüğünüz sıvıyı cam bir şişeye koyarak birkaç saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz sıvıya batırdığınız pamukla sivilcelerin üzerine günde birkaç defa kompres yapın.

Bir avuç kuru üzüm ile bir çorba kaşığı hindiba tohumunu havanda birlikte döverek ezin. İçine krem kıvamına gelene kadar zeytinyağı katarak karıştırın. Sivilceli bölgeye hazırladığınız kremden günde iki defa sürün.

Bir adet salatalığı soyup suyunu çıkartın. Salatalık suyunun içine bir fincan limon suyu, bir çorba kaşığı badem yağı ve bir adet çırpılmış yumurta akı ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız karışıma krem kıvamına gelinceye kadar patates unu ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız kremi cildinize maske şeklinde sürüp yirmi dakika kadar bekleyin ve yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Bu maske aynı zamanda cilde canlılık verir.

Cilt bakımı önerileri"

Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger