Şems Aslan ~ Gençleşmek zor değil, biraz helva ve alabalıkla

Reklam

Birçok insan gençleşmek için akıl almaz şeyler yapıyor. Hâlbuki bunun için yapmanız gerekenler aslında çok basit. Yeter ki ne yapacağınızı bilin. Misal tahin helvası ya da alabalıkla! 

Kışın soğuk havalarında, dışarıda yağmur, rüzgâr varken ve kar yağarken, sağlıklı güzelleşmenin tam zamanı geldi de geçiyor bile. Çünkü tam iki ay sonra önemli bazı cilt problemlerini çözmek için çok geç kalabilirsiniz. Çünkü uzmanlar sonbahar ve yaz aylarında önemli cilt bakımlarını tavsiye etmemekte.

Cildi yaşlı gösteren faktörler, güneş ve hamilelik lekeleri, akne ve sivilce lekeleri ve onlardan kalan çukurlar, kırışıklık ve sarkmalar, kılcal damarlar ve gözaltı morlukları, vücut çatlakları, selülit ve birçok problem moralimizi bozar ve bunları düzeltmek isterken yanlış şeyler yapmamıza neden olur.

Tüm bu problemleri sadece kışın bakım yaparak çözebilirsiniz. Hiç zaman kaybetmeden uzmanınıza gidin ve yazın pürüzsüz görünmek için bakımlarınıza başlayın. Doğal bakımlarını evde yapmak isteyen kadınlar için merkezleri aratmayan, her bütçeye uygun formülleri paylaşmak istiyorum.

Beş yaş gençleşmenin formülünün ilk adımı disiplin ve programlı uygulamadan geçer. Sevgili hanımlar, vereceğim formülleri haftada bir günü kendinize ayırarak uygulayın. Ama bu bakımları yaptığınız gün dışarıya fazla çıkmayın. Bakım sonrası cilt hassas ve narin oluyor. Eğer ki çıkarsanız o zaman cilt kızarır, tahriş ve pullanmaya yapar. Harcadığınız zamana yazık olur.

Gençleşmenin ilk formülü doğal peeling’dir. Doğru yapılırsa olağanüstü sonuç alabilirsiniz. Vereceğim yüzeysel ve hafif peeling formülü akne sonrası oluşmuş lekeler ve çukurlara, güneş lekelerine, yağlı ve gözenekleri açık olanlara, mimik kırışıklık oluşanlara çok etkili olacaktır. Kılcal damar ve kuru cilt yapısı olanlar bu tarifi yapmasın.

HER DERDE DEVA TAHİN HELVASI

Hastalıklara adeta davetiye çıkaran bu soğuk kış günlerinde vücudun direncini artırmak için en etkili gıda tahinli helvadır. Faydalarını hepimiz biliyoruz. Balgam söktürücüdür, kalsiyum açısından da zengindir, sedef, egzema gibi hastalıklara iyi gelir, saç dökülmesini engeller, bedenen çalışanlara, sporculara, büyüme çağındaki çocuklara, gebelere, emziren kadınlara yararlıdır. B grubu vitaminler açısından zengindir. Lakin Hollywood ve Bollywood’lu güzel kadın sanatçıların ciltlerine helva tatlısı yedirdiğini az kişi biliyor. Helvadan yapılan maskeler hakkında çok az şey biliniyor. Çok faydalı olan helva, cildin isteklerine tamamen cevap vermekte ve cildi gençleştirmekte.

GENÇLEŞTİREN MUCİZE: ALABALIK

Sevgili okuyucularım, sağlıklı bir cilt için en etkili faktör onu içten beslemek, yani doğru gıdaları tüketmektir. Cildinizi içeriden beslemeye özen göstermelisiniz. Cilt gençliği için yaşlanmayı durduran, cildimizi sıklaştıran ve besleyen en önemli besin alabalıktır. Omego-3 yağ asidi cilt için çok önemli. Araştırmalara göre 18 gün boyunca her gün alabalık tüketen insanın vücudu 5 yaş gençleşiyormuş.

2 tane alabalığı yıkayın, temizleyin ve tencereye su koyup pişirin. Suyun içine defneyaprağı, ilave edin. Defne yaprağı vücuttan fazla suyun atılmasına yardımcı olur. Antioksidandır ve şişkinliği alır, alabalığa harika bir aroma verir. Pişirdikten sonra küçük parçalara bölüp buzdolabına koyun ve her gün öğle yemeğinizde bir parça ısıtarak tüketin. Yanında havuç salatası da tüketin. Havuç vücudunuzda cildi pürüzsüzleştirici A vitaminine dönüşen betakaroten deposudur.

Ayrıca suyunu da cam şişeye koyup dolaba yerleştirin. Doğal tonik olarak günde 2 defa cildinize sürün. 5 dakika sonra cildinizi durulayın. Kokacağım diye hiç korkmayın çünkü alabalık asla kokmaz. Bu doğal tonik her yaşa uygun. Yan etkisi yok. Sivilceleri kurutur, lekeleri azaltır. Akne sonrası kötü görünümlü çukurlar izlerini azaltır ve botoks etkisi vardır. Hadi hanımlar elimizin altında olan malzemelerle yaşlanmayı durduralım.

GÖZALTI MORLUKLARINI AZALTAN TARİF

1 patatesi haşlayın ve iyice ezin, içine 2 damla limon suyu ilave edin. Karıştırıp gözaltına sürün. Dikkatli olun maske sıcak olmasın. Gazlı bezle kapatıp 5-7 dakika bekletin. Soğuk suyla yıkayın. Bu maske gözaltı için en kolay ve en önemli bakımlardan biri. Göz problemleri olanlar mutlaka doktoruna danışarak bu tarifi yapsın. Haftada 2 defa yapmanız yeterli.

SIKILAŞTIRICI MASKE

Yarım çay bardağı boza, yarım çay bardağı buğday nişastası, 1 çay kaşığı limon suyu, 2 damla çam terebentin yağı, 2 damla kâfur yağı, hepsini karıştırıp kavanoza koyun ve uygulamadan önce buzdolabında muhafaza edin. Bu maskeyi peeling sonrası sürün. Kurumadan ikinci katı ve sonrada üçüncü katı sürün. Sıcak suyla yıkayın ve ardından hızlıca küçük bir buzla cildinizi serinletin. Bu uygulama sonrası nemlendirici sürün. Haftada bir veya iki defa yapın. Bu uygulama cildin üst tabakasını temizleyerek yerine yeni, taze, genç deri gelmesini sağlar.

ÖDEM SÖKTÜREN KIŞ ŞERBETİ

1 litre suya 1 tatlı kaşığıyla elma kurusu, 1 tatlı kaşığı üzüm kurusu, 1 tatlı kaşığı erik kurusu ve 1 demet kereviz yaprağı koyun. 5 dakika kaynatın ve süzün. Haftada 2-3 defa bu şerbeti gün boyunca tüketin. Bu şerbet, ödemlerinizi söktürerek ağrıyan kaslara, yorgun ayaklara çok iyi gelir. Gözenekleri temizler, vücudu rahatlatır.

DOĞAL PEELİNG

1 tatlı kaşığı zeytinyağını kaba koyun, 1 çay kaşığı tuzu da diğer kaba koyun. Uygulama öncesi soğuk suyla yüzünüzü yıkayın, temiz olsun. Pamuk yardımı ile önce pamuğu zeytinyağına batırın, hemen zeytinli pamuğu tuza batırıp yavaş yavaş, nazikçe basınç yapmadan cildinize dairesel masaj yapın. Bir dakika sonra soğuk suyla yıkayın ve sıklaştırıcı maskeyi sürün.

GENÇLEŞTİREN HELVA MASKESİ

1 yemek kaşığı badem helvasını suda iyice eritin ve maske kıvamına getirin. Temiz cilde sürün, 1 dakika sonra ikinci katmanı sürün ve böylece 3-4 katman yaptıktan sonra 10 dakika cildinizde bekletin ve ardından bol ılık suyla yıkayın. Mineral ve protein deposu olan helva maskesi cildi derinlemesine temizler ve hücreleri yeniler. Yoğun nemlendirici özelliği ile cildin kış aylarında kurumasını engelleyerek kırışıklıklara meydan okur.

 ŞEMS ARSLAN
sems.arslan@hotmail.com
www.semsarslan.com

Alıntıdır:
Güzellik Pınarı - Şems Aslan - Taraf Gazetesi: Korkmayın gençleşmek zor değil, biraz helva ve alabalıklayazısını okumak için tıkla


Diğer Şems Arslan Maske Tarifleri

 

08 Şub 2014
Şems Aslan metabolizma hızlandırıcı kurabiye tarifi. Serdem Coşkun'un sunduğu serdem'in mutfağı programına katılan güzellik uzmanı Şems Aslan metabolizma hızlandırıcı kurabiye tarifi verdi. Cildinizi ve metabolizmanızı ...
 
15 Şub 2014
Serdem Coşkun'un sunduğu serdem'in mutfağı programına katılan güzellik uzmanı Şems Aslan vücut çatlakları için peeling tarifi verdi. Çatlaklar için en faydalı şey masaj yapmaktır. Hamileler için özel masaj teknikleri kullanılarak yapılan bu ...
 
23 Şub 2014
Şems Arslan ~ Bin yıllık cilt yenileyici yakut kremi yapılışı(tarçınlı). Bir çok faydasına değineceğimiz tarçın hintli kadınların olmazsa olmazı, tarçından romatizma, kireçlenme,güzellik, formda kalmak için bitkisel ilaçlar hazırlarlar. Ayrıca portakal ...
 
10 Şub 2014
Şems Aslan ~ Sedef hastalığına alternatif çözümler. Deride, özellikle diz, dirsek, sırt ve kuyruk sokumunda kızarıklık olarak kendini belli eden sedef hastalığının nedeni hâlâ tam olarak bilinmiyor. Deride, özellikle diz, dirsek, sırt ve kuyruk ...
 

10 Şub 2014
Şems Aslan ~ Kabuğundan suyuna Nar mucizesi ve faydaları. Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane. Hanım uyanmış, cama dayanmış, cam kırılmış, kana boyanmış. Nedir bu? Tabii ki nar. Nar ağacı yüz yıl yaşar. Malum İbn-i Sina'nın ...
 
09 Şub 2014
Güzellik Pınarı - Şems Aslan - Taraf Gazetesi: Güzelliğe Fransız kalmak lazım yazısını kaynağın'dan oku. SEO: İbrahim Saraçoğlu,Bitkise Tedavi,Free Engineering Notes, Şifalı bitkilerle tedavi Doğal sağlık,Şems Arslan.
 
10 Şub 2014
Güzellik Pınarı - Şems Aslan - Taraf Gazetesi: Süper doktor ceviz ağacı yazısını kaynağın'dan oku. SEO: İbrahim Saraçoğlu,Bitkise Tedavi,Free Engineering Notes, Şifalı bitkilerle tedavi Doğal sağlık,Şems Arslan. Etiketler : Cilt ...
 
09 Şub 2014
Alıntıdır: Güzellik Pınarı - Şems Aslan - Taraf Gazetesi: Sıkı bir cildin doğal müttefikleri yazısını kaynağın'dan oku. SEO: İbrahim Saraçoğlu,Bitkise Tedavi,Free Engineering Notes, Şifalı bitkilerle tedavi Doğal sağlık,Şems Arslan.
 
 
10 Şub 2014
7'den 70'e tüm erkeklere daha sağlıklı cilt için doğal formüller. Biz kadınlar yanımızdaki erkekleri güçlü, sağlıklı ve pozitif görmek isteriz. Çocuk sahibi olduktan sonra da hayatımızı çocuklara adarız. Bu nedenle çocuk büyüten ...
 
10 Şub 2014
Şems Aslan ~ Bir tutam güzellik: İncir şurubu hardal kremi. Hiç kuşkusuz hemen her kadın güzel olmak istiyor ve bunun için de çaba sarf ediyor. Hiç kuşkusuz hemen her kadın güzel olmak istiyor ve bunun için de çaba sarf ediyor. Aslında ...
 
10 Şub 2014
Şems Aslan ~ Safran ve Safranın Faydaları. Safran, selülitleri azaltmada faydalıdır. Güllü kremler cildi nemlendirir. Güzellik malzemelerinin hammaddesi doğanın ta kendisidir. Bilimin bu denli ilerlemediği yıllarda kadınlar sağlık ve güzellikleri ...
 
10 Şub 2014
Kendimizi baştan yaratma isteğimizin tavan yaptığı şu günlerde sadece yılbaşı için değil, her daim güzel ve canlı görünmenizi sağlayacak formüller? Malum yeni yıl kapımızı çaldı çalacak. Tüm yılın yorgunluğunu ve stresini bir kenara bırakıp ...
 
03 Şub 2014
Birçok insan gençleşmek için akıl almaz şeyler yapıyor. Hâlbuki bunun için yapmanız gerekenler aslında çok basit. Yeter ki ne yapacağınızı bilin. Misal tahin helvası ya da alabalıkla! Kışın soğuk havalarında, dışarıda yağmur, rüzgâr varken ve ...
 
09 Ock 2014
Şimdi de bir külçe maydanoz katalım. Hey sen! Elindekini sadece bir demet maydanoz mu sanırsın? E, o zaman çok yanılırsın. Elinde tuttuğun o demet, altın kadar ağırdır, tatmasını bilirsen. Eski Yunan'da maydanoza bir avuç altın adı verilmiş.
 
03 Şub 2014
Şems Aslan ~ Profesyonel cilt arındırıcı peeling. Malzemeler: 1 Çay Kaşığı Limon 1 Bardak Soğuk Su Yarım Çay Bardağı Pamuk Yağı Yarım Çay Bardağı Tuz Kullanımı Su ve Limonu karıştırıp pamuğu batırın ve cildinizi temizleyin. Sonrasında ...
 
03 Şub 2014
Şems Aslan ~ Cilt güzelliği için cilt macunu. Malzemeler: 500 gr Bal 500 gr öğütülmüş ceviz içi 500 gr kayısı Kurusu 1 tane rendelenmiş limon 1 avuç kuşburnu (kuru veya yaş) Hazırlanışı Tüm malzemeleri karıştırıp cam kavanoza koyun.
 
27 Kas 2013
Şems Aslan ~ Saç dökülmesini durduran tonik. Malzemeler: 1 Bardak nar taneleri 2 Bardak ılık su 1 Tatlı kaşığı toz acı biber 1 Yemek kaşığı bal 1 Tatlı kaşığı Hintyağı Hazırlanışı Müthiş saç çıkartıcı tarifi hazırlamak için Maya, Nar, Toz Biber, bal ...
 
26 Kas 2013
Şems Aslanın takipçilerinin yoğun isteği üzerine bir sosyal paylaşım sitesinde yazdığı botox tarifi. Malzemeler: 2 Yemek kaşığı patates nişastası (herhangi bir nişasta olabilir) 2 Bardak su 5 Yemek kaşığı havuç suyu 1 Tatlı kaşığı Ayurveda yağı ...
 
27 Kas 2013
Şems Aslan ~ Ev yapımı kestane rengi saç boyası hazırlanışı. Malzemeler: 4 Yemek kaşığı kına. Yarım su bardağı hibiskus suyu. Yarım su bardağı ceviz yaprağı suyu. Yarım limon. Yarım çay bardağı siyah çay 1 Çay kaşığı kahve 1 Çay kaşığı ...
 
22 Kas 2013
Şems Aslan "Vücut çatlaklarından kurtulmak için egzersiz yapın" Katıldığı tv programında, tüm cilt bakım ürünlerinin kaynağının doğal olması gerektiğini söyleyen Uluslararası Cilt Bakım ve Epilasyon Uzmanı Şems Aslan kozmetik ürünlerin ...
 
05 Nis 2012
Astım, öksürük, bronşit, Grip nezle ve balgama karşı 5 adet yeşil çam kozalağı doğranıp üzerine su konur. 24 saat bekletilir, yarım saat kaynatılır. Şeker veya balla tatlandırılır, elde edilen maviden günde 3 çay kaşığı içilir. Veya 1 bardak suya, ...
 
02 Mar 2014
Şems Arslan ~ CİLT VE YÜZ MASKELERİ İLE YILLARA MEYDAN OKUYUN !!! 50'nin üzerindeki çoğu kadın kendisini 30'ların sonlarındaki kadınlar kadar fit hisseder. Bunun en büyük nedeni, fitness hareketleri ve .
 
02 Mar 2014
Şems Arslan ~ CİLT VE YÜZ MASKELERİ İLE YILLARA MEYDAN OKUYUN !!! 50'nin üzerindeki çoğu kadın kendisini 30'ların sonlarındaki kadınlar kadar fit hisseder. Bunun en büyük nedeni, fitness hareketleri ve .
 
02 Mar 2014
Şems Arslan ~ CİLT VE YÜZ MASKELERİ İLE YILLARA MEYDAN OKUYUN !!! 50'nin üzerindeki çoğu kadın kendisini 30'ların sonlarındaki kadınlar kadar fit hisseder. Bunun en büyük nedeni, fitness hareketleri ve .
 
 
03 Mar 2014
Şems Arslan ~ CİLT VE YÜZ MASKELERİ İLE YILLARA MEYDAN OKUYUN !!! 50'nin üzerindeki çoğu kadın kendisini 30'ların sonlarındaki kadınlar kadar fit hisseder. Bunun en büyük nedeni, fitness hareketleri ve .
 
03 Nis 2012
Şems Aslan'dan sıkılan sivilcelere temizlik maskesi. Sivilcelerinizden ancak sıkarak kurtulabiliyorsanız sivilcenin dağılarak çoğalmaması için, Malzemeler 1 tatlı kaşığı kuru nane. Gül suyuyla. Beyaz kil. Hazırlanış ve uygulanışı. Öncel bir miktar ...
 
03 Mar 2014
Şems Aslan ~ Gençleşmek zor değil, biraz helva ve alabalıkla. Suna Dumankayada Ciltteki Renk Farklılıklarına Kür. Dr. Ender Saraç Selülit için masaj yağı önerisi. Bitkisel Selülit Giderici Bitki Çayları. Selülit Nedir Nasıl Tedavi Edilir.

Şems Arslan ~ Hipokrat kahvesi(sebzeli kahve) tarifi, Deneyin Şaşıracaksıniz!!! Sevgili izleyicilerim.2 yıl önce yapmış olduğum tv programların birinde zayıflatıcı özelliği olan, ayrıca besin değeri yüksek olan sebzeli kahvenin ( havuç,pancar ...
 
 CİLT VE YÜZ MASKELERİ İLE YILLARA MEYDAN OKUYUN
Şems Arslan Tarifleri 
 
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger