İbrahim Saraçoğlun'dan yeni kür önerileri

Reklam

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'dan 'sinirsel uykusuzluğa karşı kür önerisi'


3 tane 1 lira büyüklüğünde nar kabuunu kanamakta olan 1,5 su bardağı suya atıp kısık ateşte 5 dakika kaynatınız. 5 dk. dan sonra 3 başak karabaş bitkisi atıp 3 dk daha kaynatın. Ilıdıktan sonra 1 su bardağı her akşam tüketin.

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'dan Alerjik rahatsızlıklara karşı kür önerisi


Alerjiye karşı direnç sağlamak için kür:


1 tutam 5 - 6 gr. ısırgan otunu (dişi ısırgan daha iyi) 3 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra bitkileri ayırın. Aç karnına sabah ve akşam içiniz.

Not: Isırganın sapı kahveringi ise ise dişi, Sapı yeşil ise erkekdir.


İbrahim Saraçoğlu Ağız kokusuna karşı kür:

Yaklaşık 1 su bardağı kaynamakta olan suya 1 tatlı kaşığı adaçayı atıp 10 dk. kısık ateşte demleyin. Demlendikten sonra suyu süzüp tüketin Günde 2-3 defa gargara yapın.

İbrahim Saraçoğlu Spastik kolon rahatsızlığına hardal tohumu: 

1 Çay kaşığı hardal tohumununu sabah ve akşam çiğnemeden yutuyorsunuz. 7 gün sonra 1 kez sabah içiyoruz

 

İbrahim Saraçoğlu topuk dikenine karşı kür: 

Topuk dikenine karşı bir yemek kaşığı çekirdekli siyah kuru üzümü havanda ezip tülbente koyunuz.Üç gün akşamdan sabaha kadar topuğunuza sarınız.Dördüncü gün bir yemek kaşığı tatlı pul biberi havanda ezip tülbente koyunuz.Üç gün akşamdan sabaha kadar topuğunuza sarınız.Yedinci gün bir yemek kaşığı tatlı pul biberden ve bir yemek kaşığı çekirdekli siyah kuru üzümden havana atıp ikisini beraber eziniz.Tülbente koyarak üç gün akşamdan sabaha kadar topuğunuza sarınız.Toplam kür süresi aralıksız dokuz gündür.İhtiyaca göre dönem dönem tekrar edebilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu Behçet hastalığına kür:

Behçet hastalığı için önerimiz beyaz dut kurusu ve arpa dır.Kaynamakta olan yarım litre klorsuz suya bir yemek kaşığı dolusu beyaz dut kurusu ve bir yemek kaşığı arpa ilave ediniz kısık ateşte ağzı kapalı olarak 10 dk kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocaktan indiriniz,ılıyınca süzünüz günde bir defa aç karnına içiniz.Her gün taze hazırlanmalıdır.Haşlanmış dutları tüketmek şart değildir.Toplam 25 gün uygulayınız.Yeterli düzeyde başarı sağlanamadığı takdirde 25 günlük kürü ara vermeden tekrar ediniz

İbrahim Saraçoğlu Kandaki İltihap İçin kür

Kandaki iltihap için önerimiz beyaz dut kurusudur. Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içersine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika kısık ateşte ağzı kapalı olarak kaynatmaya devam ediniz.Altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz.Ilıyınca süzünüz ,yarısını sabah aç karnına ,diğer yarısını akşam aç karnına içiniz.Her gün taze hazırlanmalıdır.Toplam 25 gün uygulayınız.Yeterli düzeyde başarı sağlanamadığı takdirde 25 günlük kürü ara vermeden tekrar ediniz.Kürümüz şeker hastaları için uygun değildir.


İbrahim Saraçoğlu Üst solunum yolu enfeksiyonlarına kür: 


Üst solunum yolları enfeksiyonlarına karşı önleyici olarak biberiye bitkisi önermekteyim.Bir su bardağı klorsuz suyu kaynatınız.Kaynadıktan sonra bir tatlı kaşığı biberiye bitkisi ilave ediniz.On dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte demleyiniz.On dakikadan sonra ılımaya bırakınız,ılıyınca süzünüz.Ilık olarak her gün sabah,öğle ve akşam yemeklerinden bir saat sonra yavaş yavaş yudum yudum içiniz.Her gün için taze hazırlanmak zorundadır.İçerisine damak tadına uygun herhangi bir şey ilave etmeyiniz.Bu kürün uygulaması 15 gün uygulama 3gün ara 15 gün uygulama toplam 30 gün şeklindedir.Bu kür şikayetlerin seyrine göre ileriki dönemlerde tekrarlanabilir.


İbrahim Saraçoğlu Kronik idrar yolları enfeksiyonlarına karşı kür



250 – 300 gram karnabahar yaklaşık 750 ml kaynamakta olan klorsuz suya ilave edilir. Ağzı kapalı olarak beş-altı dakika kısık ateşte demlenir. Ilıyınca süzülür. Haşlanmış karnabaharın suyunun yarısı sabah, diğer yarısı da akşam (aç veya tok farketmez) içilir. Her gün taze olarak hazırlanır. Bu kürün uygulaması şu şekildedir:
3 x 7U + 3A
7 gün uygulama + 3 gün ara + 7 gün uygulama + 3 gün ara + 7 gün uygulama =
Toplam 21 günlük kür

Bu formülün anlamı şudur: Üç tane yedi gün uygulanıp, her yedinci günün sonunda üç gün ara verilecektir. Toplam yirmibir gün uygulanacak demektir. Her yedinci günün sonunda verilecek olan üçer günlük aralar uygulama süresine dahil değildir.
Sağlıklı günler dilerim.
Hekim öneri ve kontrollerini ihmal etmeyiniz.


İbrahim Saraçoğlu Otoimmün hepatit,Siroz hastalığını önleyici ve tedaviyi destekleyici kürü:


Otoimmün hepatit,Siroz hastalığını önleyici ve tedaviyi destekleyici olarak önerimiz kerevizdir.Üç ay boyunca haftada üç defa birer porsiyon kereviz tüketilmelidir.Bir porsiyon yaklaşık 300-350 gr varsayılmıştır.Kerevizin haşlama süresi de çok önemlidir.İnce dilimlenmiş 300-350 gram kereviz kaynamakta olan 200-250 ml klorsuz suda 7 dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte haşlanır.Haşlanmış kerevizin kendisi ve suyu öğle veya akşam yemeklerinden yarım saat önce aç karnına tüketilir.Her defasında taze hazırlanmalıdır.
Kerevizin kendisini yemekten hoşlanmayanlar için uygulama şekliyse şöyledir.Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suya ince dilimlenmiş 300-350 gram kereviz ilave edilir ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte yedi dakika haşlanır.Sadece suyu gün boyu içilir.Daha çok öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce içmeyi tercih ediniz.Kesinlikle tuz,yağ ve de benzeri herhangi bir madde ilave etmeyiniz.

Not:siroz hastaları bu kürü en erken üç ayda bir tekrar ederler.Otoimmün hepatit hastaları kereviz kürüne ilaveten lavanta kürünüde kısa aralıklarla uygulamalıdırlar.Ancak ,aynı anda hem kereviz hem de lavanta kürü kesinlikle uygulanmamalıdır.
Eğer şeker hastasıysanız bu kürü hekiminize danışmadan uygulamayınız.
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger