Ebru Şallı'nın Hamilelik Dönemi Koruyucu Saç Maskesi

Reklam
Hamileliği süresince formundan hiçbir şey kaybetmeyen Ebru Şallı, güzellik sırlarını geçtiğimiz yıl çıkardığı 'Hamilelikte Sağlıklı ve Güzel Kalmak' adlı bir kitapla anne adaylarıyla paylaşmaya başlamıştı. Her fırsatta anne adaylarına sağlıklı ve güzel olmaları için önerilerde bulunan Şallı; Bebeğim ve Biz dergisine de her ay yazı yazmaya başladı. Derginin nisan sayısında Şallı, hamilelik ve doğum sonrası yaşanan saç problemleri konusunda anne adaylarını uyarıyor.


SABIRLI OLUN
Genelde hamileliğin saçları yıprattığının düşünüldüğünü söyleyen Şallı, bunun tamamen yanlış bir kanı olduğunu aksine saçların hamilelik süresince daha parlak ve gür göründüğünü anlatıyor. Anne adaylarının saçlarına uyguladıkları bakım ları hamile kaldıklarında da yapmaya devam etmelerinin çok önemli olduğuna değinen ünlü model, saç dökülmesinin doğumdan sonra başladığına dikkat çekiyor. Kendisinin dökülme sorunuyla doğumdan üç ay sonra karşılaştığını dile getiren genç anne, soluğu dermatoloğunda almış. Doktorunun dökülen saçların yerine yenilerinin çıkacağını söylemesiyle rahat nefes alan Şallı, saç dökülmesinin zorunlu bir süreç olduğunun ve hiçbir tedavinin bunun önüne geçemeyeceğinin altını çiziyor. 6 ay içinde her şeyin normale döneceğini söyleyen model, anne adaylarını sabırlı olmaları konusunda uyarıyor.

ŞALLI'NIN MASKESİ
Saçlarını korumak için doğal bir maskeye başvuran Şallı, karışımının tarifini de verdi: 1 yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı kekik yağı, 3 yemek kaşığı badem yağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı yer alıyor. Bu maskeyi saçınıza uygulamadan önce, saçınızı yıkayıp ıslaklığını havluyla almanız gerekiyor. Ardından bu karışımı saçınıza sürüp 45 dakika bekletip saçlarınızı yıkayın.
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger