Hindistana Özgü Bitkiler İle Güzellik(Suna Dumankaya Sırları)

Reklam
Cilt bakımı için pahalı kremler, kozmetik ürünler kullanıyorsanız tarzınızı değiştirip, bitkilerle cilt bakımı yapmaya ne dersiniz?

Bitkilerle cilt bakımı uzmanı Suna Dumankaya’dan kuru ciltler için nemlendirici, hassas ciltler için canlandırcı, karma ciltler için dengeleyici cilt bakım maskeleri çok işinize yarayacak.

Kuru Ciltler için Nemlendirici Maske Malzemeler: 1 su bardağı süt, 1 elma rendesi, 1 kahve fincanı öğütülmüş badem.

Uygulanışı : Süt ve elma rendesini bir kapta karıştırıp, pişirin. Ardından bademi ekleyip kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.


Kuru ciltler için nemlendirci Cilt bakımı maskesini ılındıktan sonra temizlenmiş cildinize sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından ılık su ile cildinizi durulayın.

Hassas Ciltler için Canlandırıcı Maske Malzemeler : Yarım muz, 1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı süt

Uygulanışı : Muzu ezdikten sonra bal ve sütü ilave edin. hassas ciltler için canlandırcı maskeyi temizlenmiş cildinize sürün. 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın.

Karma Ciltler için Dengeleyici Maske Malzemeler : 1 tatlı kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı polen unu, 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı süt

Uygulanışı : Tüm malzemeleri karıştırın. Temizlenmiş cildinize, karma ciltler için dengeleyici maskeyi sürün. 20 dakika beklettikten sonra önce sıcak sonra soğuk ile cildinizi durulayıp, kurulayın.
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger