Yıpranmış Cilde Arındırıcı Derin Temizlik

Reklam

Yaz mevsimi tatil zamanı, kendimizi her anlamda şımarttığımız, dilediğimiz gibi yediğimiz, deniz ve güneşin tadı- nı çıkardığımız bir zaman. Yazın sıcak, güneş ve denizin yıpratıcı etkilerinden yorulan vücudumuzu yenileyip kışa hazırlamak için derin ve kapsamlı bir bakım zamanı sonbahar.

 Vücudumuzun en büyük organı olan cildimiz tıpkı diğer organlarımız gibi yorulur. Düzenli bakımın yanı sıra mevsim geçişlerinde daha derin bir desteğe gereksinim duyar.

Yazın güneşten çatlayan, kuruyan ve yorulan cildi yenilemek ve beslemek için bakımınızı adım adım yaparsanız hem kendinizi hem de cildinizi yormadan canlanırsınız. Cildinize sağlıklı bir görünüm kazandırmak için arınma, yenilenme, beslenme ve koruma adımlarını izleyebilirsiniz. Yazın rüzgar, güneş, tuzlu veya klorlu sudan yıpranan dirsek, diz, topuk ve ayak parmakları kuruyup sertleşir. Ne kadar bakım yapsak da kuru, donuk ve pul pul olmuş bir cilt oluşur. Uzmanlar en iyi mevsim bakımının cildi ölü hücrelerden arındırmayla başladığına dikkat çekiyor.

ARINDIRIP BESLEYİN 
Dirsek, diz ve topuk gibi eklem yerlerine yağlı kremler uygulayarak cildi korumaya alın. Ayrı- ca banyo sonrası ayaklara, özellikle topuklara krem sürdükten sonra giyilen pamuklu çoraplar kremin çok daha etkin bir biçimde emilmesini sağlar ve kısa sürede bebek gibi bir tene sahip olursunuz.

 Cildi ölü hücrelerden arındırmak için kese veya vücut scrubları çok uygundur. Keseden sonra kaliteli bir yağ ile (badem yağı tüm cilt tiplerine uygundur) cildin nemlenip beslenmesini sağlayın. Vücudumuz nasıl yediklerimizden besin alıyorsa, cildimiz de aynı şekilde üzerine sürülen kremlerden beslenir. Vücut scrubları her iki işlemi birarada uygular. Cildi ölü hücrelerden arındırırken içerdiği yağ ile besler. Dikkat edilecek nokta, cilt tipine uygun ürünü seçmektir. Çünkü güneş sonrası yıpranan cilt tahrişlere açıktır. Ayrıca vücut kesesini güneşlendikten en az üç gün sonra yaptırmak uzmanların önemli tavsiyeleri arasında.
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger