Reklam
MUHALLEBİ Bir Porsiyon Ölçüsü : 1 kase 1 porsiyon muhallebi
Porsiyon Adeti : 1
1.5 değişim ekmek ve 1 değişim süt
Malzemeler :
Süt 1 Su bardağı
Pirinç unu 1.5 YK
Vanilya ½ paket
Toz Tatlandırıcı 1.5 YK
Tarçın 1 ÇK
Hazırlanışı
1. Tencerede pirinç ununu sütle ez.Orta ateşte aynı yönde karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişir.
2. Vanilya ilave et, bir iki dakika daha kaynat ateşi kapat. Toz tatlandırıcıyı ekle, karıştır.
3. Üzerini tarçınla süsle.
SÜTLAÇ
Bir Porsiyon Ölçüsü : 1 kase 1 porsiyon muhallebi
Porsiyon Adeti : 1
1.5 değişim ekmek ve 1 değişim süt
Malzemeler :
Süt 1 Su bardağı
Pirinç 1 YK
Limon Rendesi 1 ÇK
Toz Tatlandırıcı 1.5 YK
Tarçın 1 ÇK
Su ½ ÇB
Nişasta 1 TK
Hazırlanışı :
1. Tencerede pirinç ununu sütle ez.Orta ateşte aynı yönde karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişir.
2. Vanilya ilave et, bir iki dakika daha kaynat, ateşi kapat. Biraz soğuyunca Toz tatlandırıcıyı ekle, karıştır
3. Üzerini tarçınla süsle.
KABAK TATLISI
Bir Porsiyon Ölçüsü : 1 dilim 1 porsiyon kabak tatlısı
Porsiyon Adeti : 5
1 değişim sebze yerine yenebilir
Malzemeler :
Kabak ½ kg
Su 2 su bardağı
Toz tatlandırıcı 5 YK
Ceviz (çekilmiş) 25 gr
Hazırlanışı :
Kabakları yıka,tencereye diz
2. Kabaklarıı 2 su bardağı su ile Yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişir, Ateşi kapat.
3. Toz tatlandırıcıyı meyvelerin üzerine
4. Cevizleri de kabakların üzerine serp,tencerenin kapağını kapat, soğumasını bekle
AYVA TATLISI
Bir Porsiyon Ölçüsü : 1 dilim 1 porsiyon ayva tatlısı
Porsiyon Adeti : 6
1 değişim meyve yerine yenebilir
Malzemeler :
Ayva ½ kg
Su 2 su bardağı
Toz tatlandırıcı
Hazırlanışı : 1. Ayvaları yıka,soy, dörde böl,çekirdeklerini ayıkla.
2. Ayvaları 2 su bardağı su ile Yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişir, Ateşi kapat.
3. Toz tatlandırıcıyı meyvelerin üzerine ek
4. Tencerenin ağzını kapalı olarak soğumasını bekle
Reklam