DR ENDER SARAÇ KABZILIK ÖNLEYİCİ BESİNLER

Reklam
Kabızlık için Dr Ender Saraçtan doğal beslenme önerileri ;
KETEN TOHUMU : Keten tohumu satın alırken mutlaka 50 gr 100 gr gibi az miktarları tercih edin. Un gibi öğütülmüş olanı değilde daha az öğütülmüş granül şekline olanı alın. Çünkü un gibi öğütülmüş keten tohumu bağırsakları çalıştırmak açısından çok etkili değildir. Keten tohumunu aleminyum folyoda buz dolabında saklayın.
YULAF EZMESİ: Bağırsakları çalıştırır ve kolesterolü düşürcü etkiye sahiptir. günde 1 kahve fincanı yağsız süt ve ya yemeklerin içinde tüketmeniz yeterli olacaktır.
TARÇIN : Sindirim siteminde maya ve mantar oluşmasını engeller. Kan şekerini düşürür.
MÜRDÜM ERİĞİ : Mor renkli meyveler çok iyi birre şifa kaynağıdır. Mutlaka tüketilmesi gerekir. Bağırsak çalıştırıcı etkisi vardır. Eğer kabızlık probleminiz var ise ; 6-7 adet mürdüm eriğini bi bardak ılık veya kaynar suya arın. 5-6 dakika bekledikten sonra kaşık kaşık kopmposto gibi yiyin.
TAM BUĞDAY UNU : Bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Piysada tam buğday unu adıyla satılır. Rafine edilmemiş undur.

Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger