Şems Aslan ~ İnatçı çatlak ve kırışıklıklar için cilt bakım maskesi

Reklam

Şems Aslan "Vücut çatlaklarından kurtulmak için egzersiz yapın"

Katıldığı tv programında, tüm cilt bakım ürünlerinin kaynağının doğal olması gerektiğini söyleyen Uluslararası Cilt Bakım ve Epilasyon Uzmanı Şems Aslan  kozmetik ürünlerin seçiminde çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Vücudumuzun emici yapısını toprağa benzeten cilt bakım uzmanı  yanlış kozmetik kullanımının geri dönüşü olmayan cilt rahatsızlıklarına yol açabilecigini söyledi. Cilt kırışıklıkları için cildin sıkılaştırılmasının ve dolayısıyla sporun önemine değinen Şems Aslan velilere öncelikle "Çocuklarınızı her şeyden önce spora yazdıracaksınız" dedi. Bir bayanın eğer ki çocukluktan vücudunun elastikiyetini sağlarsa vücut çatlaklarının oluşmayacağını savunan Şems Aslan, önleminin çok basit olmasına karşın bu çatlakların hemen hemen herkeste olduğunu da dile getirdi. Yoğun olarak göğüs, baldır ve karın bölgelerinde sık rastlandığını genellikle hamilelik ve ergenlik dönemi çatlaklarının ilk başta  mor renkte ve harita görünümünde olduğunu daha sonra ise beyaz çizgisel bir  görünüme sahip olduğunu söyledi. Bu çatlakların oluşmaması için spor yapmak gerektiğin her defasında söyleyen Şems Aslan bu çatlaklar maalesef oluşmuşsa bu bölgelere nasıl bakım uygulanması gerektiğini anlatacağını tüm tariflerinin denenmiş ve bilimsel çözümler olduğunu katıldığı hiç bir programa alalade tarif asla taşımadığını ve tüm tariflerinin arkasında olduğununa söyledi. Hazır kozmetiklerin belirli kontrollerden geçtiğini ancak doğal ürünlerin doğru kullanılmaması sonucu bazı problemlerin ortaya çıkabileceğini çok dikkatli olunması gerektiğini bu konuda kendisin bir çok telefon geldiğini de söyledi. Anlatacağı kırışıklık tarifinin 3 ila 6 ay kullanıldığı taktirde mükemmel sonuçlar yaratığını söyledi. Tarifi 6-8 yaşında çocuklara bile gönül rahatlığı ile kullanılabileceğini de söyledi.






Malzemeler
1 Kg Süt (yağlı yağsız fark etmez)
2 Bardak Papatya(çünkü papatya kırışık bölgedeki iltihabi durumu, oluşan genişlemeyi olumlu yende etkileyecek ve kan dolaşımını hızlandıracak)
2 Yemek kaşığı buğday yağı
8 damla rozmarin(biberiye) yağı

Süt ve papatyaları karıştırıp ocağa koyup kaynattıktan sonra altını söndürüp beyaz sütün içinde bırakın kalsın yarım saat
daha sonra papatyaları süzüyoruz sütün içinden daha sonra vücudu sıklaştırması için 8 damla rozmarin yağı ve buğday yağını ilave ediyoruz.
Bu karışımı fıs fıs kullanarak sabah akşam veya banyo öncesi, banyo sonrası uygulanabileceğini vücutta kalabileceğini söyledi. Karışımın buz dolabında saklanacağını ve haftada bir karışımın değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Merkezinde de uygulamış olduğu 2. ve en önemli tarifi

Malzemeler
1 adet Sushi yapımında kullanılan marketlerde bulabileceğinin SUSHI YOSUNU (çorba yapımında da kullanılır)
1 tatlı kaşığı Tarçın veya Kırmızı biber veya Karabiber (elinizde hangisi varsa kan dolaşımını hızlandırmak için)
2 tatlı kaşığı Kakao (hemen hemen tüm kremlerde sıklaştırıcı görevinde kullanılır)
Biraz Zeytin yağı (mümkünse keten tohumu yağı, aloe vera yağı ve omega-3 balık yağı da eklenebilir.)


Bu yosunu biraz su ile ıslatıp ezip malzemeleri ekleyerek bu mucize karışımı oluşturmuş oluyorsunuz. 2 veya 3 gün aralıklarla en az 5-10 dakika sorunlu bölgeye yedirerek kullanılacak(ne kadar fazla vücudunuzda kalırsa o kadar iyi hatta bu karışımla uyuyabilirsiniz diyor)

sushi yosunu

Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger