Canlı Besinler ~ Buğday çimi

Reklam
Kansere karşı önerilen brokoli, pancar, havuç pişirilince, çiğ badem kavrulunca besin değerleri çok değişir


Gıdalar işlemden geçince besin değerlerini ve bize sunabilecekleri hayat enerjilerinin bir kısmını kaybeder. Örneğin 45 santigrat derecenin üzerinde işlem görmüş gıdalar proteinlerinin yaklaşık %50’sini, vitaminlerinin yaklaşık %85’ini ve enzimlerinin %100’ünü kaybeder. Bağışıklığa ve sindirime yardımcı olan mikroorganizmaların aktiflikleri kaybolur. Canlı yiyecekler antioksidan yönünden de zengindir. Kansere karşı çok faydalı diye önerilen brokoli, pancar, havuç pişirilince, çiğ badem kavrulunca besin değerleri çok değişir. İşlem görmüş yiyecekler, içindeki kimyasallar (lezzet artırıcılar, renk maddeleri, koruyucular) yüzünden daha fazla sağlık riski taşır.

Oysa vücudumuzun bu besinlere ihtiyacı var ve yeterli besin alamadığımız sürece vücut rezervlerimizi tüketiriz. Dolayısıyla yemeklerimizi, içeceklerimizi hazırlarken gıdaların besin değerlerini çok kaybetmemelerine ve hazırlama işleminin vücuda zararlı toksik maddeler üretmediğine dikkat etmemiz gerekiyor. Mümkün olduğunca canlı gıdalar (RALF: Raw and Living Foods) ile beslenmek, meyve ve sebzeleri tüketmeden önce tarım ilaçlarından arındırmak için doğal bir meyve-sebze yıkama konsantre sıvısıyla iyice yıkamak, alışverişte işlenmemiş gıdalar almak, etiketleri dikkatli okumak, tanımadığımız herhangi bir madde veya işlem içeren hazır gıdayı almamak uygundur. Vücudumuzun yaklaşık yüzde 70’i sudur ve bu nedenle vücudumuza giren suyun kalitesi ve yeterliliği sağlığımız açısından önemlidir.

Buğday çimi


Çocuklarımızın sağlıklı gelişimine destek olmak, sağlığımızda iyileşme hissetmek için, günde bir kez 30 ml (yaklaşık 3 çorba kaşığı) taze sıkılmış buğday çimi suyu, en az 1 karışık taze meyve (yaklaşık 250 ml) ve 1 karışık taze yeşil sebze suyunu (yaklaşık 400 ml) besin değerleri kaybolmadan sıkılmış bir şekilde, bekletmeden ve mümkünse posasıyla birlikte içmeyi öneririz.



Buğday çiminin sağlıklı büyüme, sağlıklı kalma ve tedavi amaçlı kullanılmaya başlaması yaklaşık 60 yıllık bir geçmişe sahip. %70’i klorofilden oluşan buğday çimi vücut için değerli 17 amino asit, A, C, E, K, B vitaminleri, kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum, potasyum gibi çok sayıda değerli mineral ve 100’den fazla aktif enzim içerir. Buğday çiminin içerdiği besinlerin tamamının vücut tarafından alınmasını sağlamak için, sıkılması ve suyunun içilmesi önerilir. Buğday çiminin iyi bir toksin atıcı olduğunu söyleyen Dr. Earp Thomas bunun nedenini şöyle açıklıyor: Günde 30 ml buğday çimi suyunu düzenli olarak içen kişi ayda yaklaşık 24 kg sebzeyi canlı, yani besin değerleri hiç kaybolmaksızın tüketmiş olur.

Kaynak

Alev T. Özderici
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger