Demirhindi bitkisi ve bitkiden şerbet elde edilişi

Reklam
Şeker, nişasta ve ekşimtırak maddeler ihtiva eden demirhindi ağacı meyveleri, demirhindiba olarak bilinir yaygın olarak şerbet üretiminde kullanılır. Geçmişten günümüze susuzluğu giderici etkisi bilinmektedir. İçerdiği bol miktarıda A,C ve E vitaminleri, selenyum sayesinde, demirhindi bitkisi günümüzde kabızlık giderici, safra salgısını artırıci, barsakdüzenleyici, mide rahatsızlıklarında ve ateş düşürücü etkileri bilinmektedir.

Demirhindi şerbeti

 

Tüm malzemeler, Kabukları soyulmuş Demirhindi Meyvesi(300gr)  ve 2 litre suyla 1 saat kaynatılıp süzülür, elde edilen sıvıya 2,5 kg şeker eklenip( veya tatlandırıcı olarak bal vb besinler) yeniden 10 dakika daha kaynatılır. Biraz soğuduktan sonra yeniden süzülür.

2 adet zencefil kök
1 adet zerdeçal kök
1 tarçın çubuk
5-6 karanfil
3 yenibahar tane
3-4 adet kakule tane
1 adet vanilya çubuk
3-4 adet hünnap kurusu
20 gr rezene
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger