Reklam
Şeker, nişasta ve ekşimtırak maddeler ihtiva eden demirhindi ağacı meyveleri, demirhindiba olarak bilinir yaygın olarak şerbet üretiminde kullanılır. Geçmişten günümüze susuzluğu giderici etkisi bilinmektedir. İçerdiği bol miktarıda A,C ve E vitaminleri, selenyum sayesinde, demirhindi bitkisi günümüzde kabızlık giderici, safra salgısını artırıci, barsakdüzenleyici, mide rahatsızlıklarında ve ateş düşürücü etkileri bilinmektedir.Demirhindi şerbeti
Tüm malzemeler, Kabukları soyulmuş Demirhindi Meyvesi(300gr) ve 2 litre suyla 1 saat kaynatılıp süzülür, elde edilen sıvıya 2,5 kg şeker eklenip( veya tatlandırıcı olarak bal vb besinler) yeniden 10 dakika daha kaynatılır. Biraz soğuduktan sonra yeniden süzülür.
2 adet zencefil kök
1 adet zerdeçal kök
1 tarçın çubuk
5-6 karanfil
3 yenibahar tane
3-4 adet kakule tane
1 adet vanilya çubuk
3-4 adet hünnap kurusu
20 gr rezene
Reklam