Doğal saç bakımı kozmetikleri

Reklam
Saçı beslemek ve kepeklenme, kaşıntı, dökülme gibi problemleri ortadan kaldırmak amacıyla antiseptik etkili bitkilerin sularını ve yağlarını kullanabilir, saçlarımızı kimyasal boyalar yerine bitkilerle boyayabiliriz

Saçı beslemek ve kepeklenme, kaşıntı, dökülme gibi problemleri ortadan kaldırmak amacıyla antiseptik etkili bitkilerin sularını ve yağlarını kullanabilir; saçlarımızı amonyak, hidrojen peroksit gibi kimyasallar ihtiva eden boyalar yerine bitkilerle boyayabiliriz.

Saç tonikleri


1 bardak su içinde 1 yemek kaşığı toz kekik, lavanta veya biberiye kaynatılır (tek bitki kullanılmalıdır), 10 dakika sonra ocaktan alınır, üzeri kapalı halde soğumaya bırakılır, ılıklaşınca süzülür, bu suyla saça friksiyon yapılır.

***

1 bardak su içinde 1 yemek kaşığı sinameki yaprağı kaynatılır, ocağın altı kısılır, 5 dakika daha kaynatmaya devam edilir, üzeri kapalı halde soğumaya bırakılır, ılıklaşınca süzülür, 1 yemek kaşığı sirke ilave edilir. Saçlar sabun gibi tabii bir temizleyiciyle yıkandıktan sonra bu suyla friksiyon yapılır.

***

2 bardak su içinde 2 yemek kaşığı -mümkünse toz edilmemiş- sumak meyvesi kaynatılır, ocağın altı kısılır, meyvelerin rengi suya geçene kadar kaynatmaya devam edilir, üzeri kapalı halde soğumaya bırakılır, ılıklaşınca süzülür. Saçlar sabun gibi tabii bir temizleyiciyle yıkandıktan sonra bu suyla friksiyon yapılır.

Saç bakım yağları


2 bardak su içinde 1 yemek kaşığı toz kekik, lavanta veya biberiye kaynatılır (tek bitki kullanılmalıdır), 10 dakika sonra ocaktan alınır, üzeri kapalı halde soğumaya bırakılır, ılıklaşınca süzülür, içine aynı miktarda zeytinyağı konur, hafif ateşte üzeri açık halde kaynatılır, su iyice azalınca ocaktan alınır, 1 saat bekletilir, üstte kalan yağ dikkatlice dökülerek veya bir enjeksiyon yardımıyla ayrı bir kavanoza alınır (alttaki su yağa geçmemelidir), bu yağ hemen saç diplerine sürülür, 2 saat bekletilip yıkanır.


Saç boyaları


Kına yaprakları toz haline getirilip piyasada satılmaktadır. Bu toz sıcak suyla karıştırılıp macun kıvamına getirilir, saça uygulanır, ne kadar uzun süre bekletilirse o kadar kalıcı olur. Saçı kızıla boyar.

***

Ceviz meyveleri taze iken toplanır, yeşil kabukları soyulup kurutulur, toz haline getirilir, sıcak suyla karıştırılıp macun kıvamına getirilir, saça uygulanır, ne kadar uzun süre bekletilirse o kadar kalıcı olur. Saçı siyaha boyar
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger