Mısır Püskülü ile Zayıflama Çayları

Reklam

Mısır püskülü

Dişi çiçeklerden alınan mısır püsküllerinin gölgede kurutulmasıyla hazırlanır. Mısır püskülleri mısırın en şifalı yeridir. İdrar söktürücü özelliği de vardır. Zayıflama amacıyla yüzyıllardır kullanılmaktadır.

Farklı kokusuyla bilinen mısır püskülünün faydaları;

- Zayıflatır.
- Sakinleştirir.
- Bedeni güçlendirici içecektir.
- Romatizmaya şifadır.
- İdrar yolları açıcıdır.
- Mesane taşlarına iyi gelir.

Mısır püskülü çayı : Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış mısır püskülünü bir su bardağı kaynar suda 5 dakika kadar demleyin, günde 3 kere yemeklerden 1 saat önce için.

Mısır Püskülü Çayı: Küçük bir tutam kiraz sapı ve mısır püskülü, Bir su bardağı için 1-2 adet avakado yaprağı, 1 çay kaşığı yeşil çay, 1 çay kaşığı rezene tohumu sadece 1-2 dakika kaynatılacak ve hafifçe fokurdadıktan sonra 3-4 dakika demlenmeye bırakılacak. Sonrasında şeker veya tatlandırıcı eklenmeyecek sadece çok ince bir dilim limonla içilecek. Yemeklerden biraz sonra da içebilirsiniz.
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger