Cilt hastalıklarının Tedavisinde Neem Bitkisi

Reklam
cilt sağlığı, Cilt Bakımı, cilt lekesi, Neem, saç bakımı, Neem Çay Tarifleri:
KADINLARIN EN İYİ DOSTU NEEM AĞACI (Yalancı Tespih Ağacı)

Neem Bitkisinin Faydaları
Neem ağacı Hindistan alt bölgelerinde ortaya çıkan antik bitkisel tedavide kullanılan antik bir sağlık bitkisidir. Yakın tarihe Kadar bitkisel tedavilerde ve Ayurveda geleneğinde kullanılmıştır. Son yarım yüzyılda Avrupalı ve Amerikalı araştırmacılar, Neem ağacının potansiyel yararları üzerine çalışmalara başladı. Hintliler neem ağacına bir mucize gözüyle baktılar. Şimdi tüm bilim adamları aynı fikri paylaşmaktadırlar.

Neem ağacı Maun ailesi Meliaceae üyesi ve Chinaberry ağacı ile büyük bir benzerlik göstermektedir. Neem ağacının latince isim Azadirachta indica, yaygın olarak Nimtree ve hint Leylağı adıyla bilinir. Hindistan'da, Neem ağacı ağacı doğal köy Eczanesi diye adlandırılır. Neem ağacı yaprakları kurak iklimde yaşayamaz, aynı zamanda güzel bir ağaçtır. Neem ağacı bitkisi bizim ülkemizde ki adı ile “yalancı tespih ağacı” olarak biliniyor.

Sağlık faydaları ve kullanım şekilleri:
Neem yaprağı, Neem yaprak tozu, Neem yağı, Neem yağı(ezilmiş), Neem tohum, ağaç kabuğu ve küçük Neem filizleri ilaçlarda ve kozmetik sanayide kullanılmaktadır.

Asya popüler olan Neem ağacı yaprağın tozu ve Neem ağacı yaprağı yağı, kullanılır. Tıbbi ve kozmetik amaçlı olarak da tohum yağı, hamuru, Neem ağaç kabuğu ve küçük Neem filizleri kullanılmaktadır.
Devamını Oku »
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger