Evde Yapabileceğiniz Saç Bakımı

Reklam
Saçlarınızı her gün fırçalayın 30 g biberiye yağı 5 g lavanta yağı Biberiye ve lavanta yağını karıştırarak ışık geçirmeyen bir şişeye koyun. Kullanım için birkaç damla yağı saç fırçanıza sürerek saçınızı fırçalayın. Her gün saçınızı bu şekilde tararsanız saçlarınız gürleşir ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.

Kuru saçlar için nemlendirici bakım 3 yemek kaşığı jojoba yağı 1 yumurta sarısı (oda sıcaklığında) 2 yemek kaşığı sıvı bal 1 damla yasemin yağı Jojoba yağını mikrodalgada 30 sn ısıttıktan sonra üzerine yumurta sarısını ekleyin ve iyice çırpın. Ardından sıvı balı ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak yasemin yağını katın. Ardından nemli saça uygulayarak 30 dk bekleyin ve saçınızı yıkayın. Bu bakım sayesinde saçınız ihtiyacı duyduğu nemi sağlayacak ve harika kokacak.

Donuk ve cansız saçlar 5 damla limon suyunu bir yumurtayla iyice çırpın. Karışımı saç tellerinize uygulayarak yedirin. Başınıza şeffaf bone takarak 2 saat bekledikten sonra, yumuşak formüllü bir şampuanla saçınızı yıkayın. Saçlarınız canlanıp, dolgunlaşacak.

Avakadolu saç maskesi 1 yumurta 1/2 avokado (kabuğu soyulup, ezilmiş) 2 yemek kaşığı buğday özlü yağ Yumurtayı köpürene kadar blendırda karıştırın. Üzerine avokado ile buğday özlü yağı ekleyin. Ardından karışımı saç derinize masaj yaparak sürün. Kafanıza plastik bir bone geçirerek 30 dk bekleyin. Saçınızı temizlemek için önce ılık suyla yıkanın. Ardından yumuşak formüllü bir şampuan kullanın. Bu formül saç derinize nüfuz ederek daha sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır.  

Bitkisel bakımla kepeklerinizden kurtulabilirsiniz 2 tatlı kaşığı saf sirkeyi 6 tatlı kaşığı suyla karıştırın ve yatmadan önce kafa derisine tatbik edin. Kafanızın etrafını havlu ile sarın. Ertesi sabah başınızı yıkayın. Şampuanladıktan sonra sirkeyle durulayın. 3 ay boyunca haftada bir bu tedaviyi uygulayın. 1 tatlı kaşığı limon suyunu 2 tatlı kaşığı sirke ile karıştırın ve kafa derinize masaj yapın.

Saçınızı yumurta şampuanı ile yıkayın. (Yumurta şampuanı: 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı yumuşak formüllü kokusuz şampuan ya da kastilya sabunu ve 1/2 fincan suyu blendırda karıştırarak, homojen hale getirin. Şampuanı hemen kullanıp, durulanın (Buzdolabında bekletip, ertesi gün de kullanabilirsiniz). 1 tatlı kaşığı badem yağını, 1 tatlı kaşığı saf kükürt tozu, 2 tatlı kaşığı tuvalet ispirtosu ve 4 tatlı kaşığı su ile karıştırın ve kafa derinizi bu karışımla ovalayın. 2 fincan suya 4-5 yemek kaşığı kekik katarak 10 dk kaynatın. Soğuduktan sonra süzerek kafa derinize masaj yapın. Yarım saat bekledikten sonra durulanın. 2 aspirini herhangi bir kepek şampuanına atarak, çözülmesini sağlayın ve yıkanın.

Kafa derinize badem yağı ile masaj yapın. Bir havlu alarak sıcak suya daldırın ve saçınızın etrafına sarın. Bunu 3-4 defa havlu soğuyana dek tekrarlayın. Amla, reetha ve shikakai’den 100 g alarak karıştırın ve 2 lt suda sıvı hale gelene kadar kaynatın. Bu şampuanı bir ay boyunca kullanın. Kepeğiniz yok olacak ve saç telleriniz kalınlaşacaktır.
Çemenotu tohumlarını öğüterek bir gece suda bekletin. Kafa derinize bu suyla masaj yaparak 15-20 dk bekletin. Ardından yumuşak formüllü bir şampuanla yıkayın. Saçınızı ılık elma sirkesi ile yıkayın ve kafanızı bir havlu ya da şeffaf bone ile sararak 30-40 dk bekleyin. Suyla durulayın. Kepekleriniz gidene kadar haftada iki kez bu işlemi tekrarlayın. 100 g hamamelisi, 1 yemek kaşığı taze limon suyu ve 200 ml su ile karıştırın. Saçını şampuanladıktan sonra kafa derinize pamuk yardımıyla bu karışımı sürün. Bu işlemi kepek tedavi edilene kadar birkaç kere tekrarlayın. Selenyum sülfid ya da salisilik asit içeren bir şampuan kullanın. Haftada bir Zest sabunu kullanın. Yağlı saçlar için işe yarayabilir. Yalnız saçı kuruttuğu için saç kremi kullanın ya da kafa derinizden uzak tutun.              
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger