Saç Dökülmesinin Yeni Nedeni (Prostaglandin D2)

Reklam

Pensilvanya Üniversitesi uzmanlarından Dr. George Cotsarelis yönetiminde yapılan bir araştırmada 'Prostaglandin D2' adlı kimyasalın erkeklerde saç dökülmesine sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Konu hakkında açıklama yapan Dr. Cotsarelis şunları söyledi: 'Buluğ çağı sonrası başın belirli yüzeyindeki 'Prostaglandin D2' hormon düzeyi normalin 3 katına çıkmakta ve bunun sonucunda saç dökülmektedir.

Bir doku hormon grubu olan Prostaglandin kimyasalı, hücre gelişimi, ağrı, kan pıhtılaştırma gibi görevleri yapmaktadır. Mesela, bu gruptan 'Prostaglandin F2 alpha' saç gelişimi sağlar. Ancak, 'D2'nin saç dökmesine sebep olduğu yeni ortaya çıktı. Bu kimyasalın o bölgedeki salgılanmasını önleyecek bir başka kimyasalı bulmak mümkün. Nitekim araştırıyoruz...'

Yorum:
Tedavi için henüz bir gelişme olmasa da kelliğe çare olabilecek yeni tedavi yaklaşımlarına artık daha yakın olunduğu bir gerçektir. Hayvan ve insan deneylerinden bu proteinin saç büyümesini bloke ettiği gösterilmiştir.
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger