Kerevizin Faydaları

Reklam
İçerdiği mineraller sayesinde zayıflamaya yardımcı olan kereviz, cildi de sıkılaştırıyor

Kereviz, sofralarımızın vazgeçilmez şifa deposu olarak tercih edilen bir sebzedir. Yaprak ve sapları bol vitaminleri ve çeşitli mineralleri ile çok faydalır. İç salgı bezlerini ve vücutta bir çok görevi olan böbrek üstü bezlerini çalıştırır. Kan temizleyicidir. Karaciğerin salgılarını düzenleyerek iyileşmesine yardımcı olur. A, B ve C vitamini, kalsiyum, demir, potasyum ve kireç içerir. Kansere karşı önleyici etki sağlar. Yüksek tansiyonda ve şekerde tedavi edicidir. Grip, öksürük, bronşit gibi sorunlarda koruyucu görevi üstlenir. Yorgunluğu giderir. Uyarıcıdır, iktidarsızlığa iyi gelir. İdrar yollarını temizler ve idrar söktürücü olarak kullanılır. Vücut ödemini alır ve zayıflamaya yardımcı olur. Sinir sistemini rahatlatır. Sürmenaj olan kişilerde unutkanlığı azalttığı bilinir. Romatizmal hastalıklarda etkilidir. Sivilce ve akne gibi cilt sorunlarının kısa zamanda onarımını sağlar. Gözenekleri sıkılaştırır ve iltihabi etkilerden arındırarak cildi canlandıran tonik etkisi yaratır.

CİLDİ CANLANDIRIR
 1 bardak su
 1 tutam taze kereviz yaprağı
Kaynamakta olan suya kereviz atılır. Bir taşım kaynatılır ve 5 dakika demlemeye bırakılır. Süzülür. Yemeklerden bir saat önce veya sonra günde 2 su bardağı bal ilave edilerek içilir. Aynı kereviz suyu cilt için kullanıldığında 3-5 damla limon yağı ile karıştırılıp akşamları temiz cilde sürülür. 4 hafta düzenli kullanıldığında ciltte canlanma ve yenilenme oluşur.

Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger