Okaliptüsün Faydaları

Reklam

OKALİPTUS
Ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen okaliptus, sağlık ve estetikte kullanılan şifalı bir bitkilerden biridir. Daha çok üst solunum yolları enfeksiyonlarında nezle, öksürük, yüksek ateş, boğaz ağrısı, balgam söktürücü gibi sorunlarda iyileştiricidir. Antiseptik etkisi nedeniyle yara, ülser, yanık tedavilerinde uygulanır. Haşere sokmalarında kullanılır. Diş eti iltihaplarında mikrop kırıcı ve ağız kokularını gidericidir. Kabızlık yapıcıdır. Vücudun güçlenmesini sağlar. Migren, romatizmal ağrılar ve kas kasılmalarında ayrıca idrar yolları enfeksiyonlarında iyileştirici etki gösterir. Şeker düşürücü olduğu bilinmektedir. Saç dökülmesi, kepeklenme ve yağlanma gibi saçlı deri sorunlarında kısa zamanda iyileştirici sonuçlar alınmasını sağlar. Okaliptus aşırı dozda alınmamalıdır. Zehirlenmelere yol açabilir.

SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI
Kaynamakta olan suya okaliptus yaprakları atılır. Bir taşım kaynatılır 5 dakika bekletilip süzülür. Günde 2 su bardağı içilir. 2 hafta içilmelidir. Ayrıca nefes darlığında 2-3 damla ilave edilerek gögüs üzerine sürülür. Aynı okaliptus suyu saça uygulanmak istendiğinde 1 tatlı kaşığı papatya yağı ile karıştırılarak sürülür. Streç veya sıcak havlu ile sarılır. Yarım saat bekletilir. Organik hidrosollü Organicum şampuan ile durulanır ve Organicum Aktive n saç kremi ile bakım tamamlanır.

HERBALİST IŞIK KIRGIZ
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger