Ev yapımı taze badem sütü tarifi

Reklam
Badem sütü, vegan ya da çiğ beslenme tarzını benimseyenlerin sıkça tükettiği bir içecek olarak son günlerde tüm dünyada büyük ilgi görüyor. Çiğ bademden elde edilen süt benzeri bu içecek, hayvansal sütün aksine, kolesterol ve laktoz içermiyor. Günümüz insanı için yeni bir içecek olsa da aslında ortaçağdan beri tüketilen bir sağlık iksiri olan ve Ortadoğu’da da bilinen badem sütü, zengin protein içeriğiyle anne sütünden kesilen çocuklara önerilen bir besin olarak da karşımıza çıkıyor. Detoks Uzmanı Gül Kaynak, “Süt ve süt ürünlerine alerjiniz varsa, gıda intoleransı testi sonucunda diyetisyeniniz sizi bu ürünler konusunda uyardıysa, hazım problemi yaşıyor ve bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını istiyorsanız hayvansal süte alternatif olarak badem sütünü öneriyoruz. Badem sütü ayrıca kilo vermede de büyük fayda sağlıyor. Protein ve kalsiyumdan zengin bitkisel kökenli bu içecek sağlıklı nesiller yetişmesinde önemli bir adım oluşturacak” diyerek bize bu faydalı içeceğin tarifini verdi. Kolayca hazırlayacağınız badem sütünü içerek tüketebileceğiniz gibi, tariflerinizde sos ya da krema olarak da kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
1 büyük su bardağı çiğ badem (Datça Bademi), 
2 büyük su bardağı içme suyu,
toz tarçın

Hazırlanışı
Bademleri akşamdan suya koyun ve yaklaşık 8 saat bekletin. Sabah suyunu süzdüğünüz bademleri kabuklarıyla  birlikte içme suyu koyduğunuz shakerda karıştırın. Bir sürahinin ağzına yerleştirdiğiniz 
ince tülbente bu karışımı dökün ve kabuklar  tülbentte kalacak şekilde süzün. Yıkadığınız  mikserde sütü biraz tarçın, isterseniz doğal vanilya, agave şurubu ve bir kaşık toz kakao ile tekrar karıştırın. Badem sütünüz buzdolabında üç gün tazeliğini korur.
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger