DOĞAL EGZEMA TEDAVİSİ

Reklam
Egzamanın nedeni alerjik olabilir. Nedeni harici olduğu kadar dahili şartlarında bir araya gelmesidir. Sınıf, yaş veya cinsiyet ayrımı yapmaz. Bazıkimyasallarla temasla da alınabilir.Dengeli bir doğal beslenme, tedavisinde önemli bir rol oynar. Egzama sorununuz varsa beslenme alışkanlıklarınızı ve deri veya sindirim yoluyla aldığınız kimyasalları dikkatle inceleyin. Nedeni psikolojik etkenler de olabilir ve stres durumu daha da kötüleştirebilir. Hercai menekşe Kızılderililer tarafından yüzyıllardır kullanmakta olan bir tedavidir. 2 Yemek kaşığı menekşeyi 2 bardak kaynar suya koyun. Soğuyana kadar suda bekletin. Yıkamada bunu kullanın. İşe yarayabilecek başka bir tedavide araştırmak isterseniz kedi otu tentürü


EGZEMATEDAVİSİ(2):Çiğ 1 patatesi rendeleyin ve kaşıntıyı rahatlatmak için lapa olarak uygulayın.Kaşıntıyı hemen rahatlatmak için kullanılması  faydalıdır.

İSİLİK VE EGZEMA(3): Kuzukulağı(rumexacetosella) yaprakları isilik ve egzama gibir ahatsızlıkların tedavisinde faydalıdır.Biravuç dolusu yaprağı ezin ve lapa olarak uygulayın.

EGZEMATEDAVİSİ(4):Bölgeye limon suyu uygulayın ve kendi kendine kurumaya bırakın. Birgece boyunca kalsın. Derinin iyileşmesine yardımcı olur.Bu bölgeyi kurutabilir ve iyileşmeyi hızlandırabilir.Bölge kızarmışve kabarmışsa antiseptik görevi görür.
Çoğu zaman bitki olarak sınıflandırılamayacağını düşündüğünüz bir tedaviyi kullanıyor olabilirsiniz.Fakat herağaç,bitki veya çiçek bir bitkidir.Bir limon ağacının ürün limondur ve bu yüzden bitki olarak sınıflandırılır.Bir ağaç, çiçek, çalı, asma veya baharattan elde edilen her tedavi,bitkisel tedavi olarak kabule dilir
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger