Ülser ~ Ülser Rahatsızlıklarında bitkilerle tedavi

Reklam
Mide hastalıkları, yeme alışkanlıklarında yapılacak değişiklikler ve güvenilir çay-tentür terkipleriyle önlenebilir ve iyileştirilebilir.

Ülser


Ülserin bitkilerle tedavisinde öncelikle fazla mide asidi ifrazatı önlenmelidir. Bu maksatla aşağıdaki rahatlatıcı çaydan günde 3-5 defa 1 fincan içilir:

Melisa yaprağı 30 gr

Kediotu kökü 10 gr

Papatya çiçeği 10 gr

Portakal çiçeği 10 gr

Rezene meyvesi (ince kıyılmış) 10 gr

Sarı kantaron herbası 10 gr

Bu drog karışımından 2 tatlı kaşığı alınır, üzerine 250 ml kaynar su ilaveedilir, 5 dakika kadar hafifçe ısıtılır, süzülür, ılık içilir. 3-4 hafta sonra uygulamaya son verilmelidir. Asit ifrazatı normalleştikten sonra beyaz lahana kürü yapılır:

Lahana yapraklarını pres yapmak suretiyle her gün taze olarak hazırlanan 1 lt lahana usaresi gün içinde kısım kısım içilir, gaz yaparsa içine 1 yemek kaşığı öğütülmüş kimyon ilave edillir. Küre en az 3 hafta devam edilmelidir. Bu kürle pekçok hastanın birkaç gün içinde ağrıları, birkaç hafta içinde yaraları geçmiştir. Aşağıdaki karışımdan %2’lik infüzyon hazırlanıp günde 2-3 defa 1 fincan içilirse ülser tedavisine yardımcı olur:

Papatya çiçeği 25 gr

Melisa yaprağı 15 gr

İzlanda yosunu 5 gr

Kırmızı kantaron herbası 5 gr

Kimyon meyvesi (ince kıyılmış) 5 gr

Sinameki meyve kabuğu 5 gr

Eczanede hazırlanması gereken şu terkipten 20-30 damla bir miktar su içine damlatılarak içilir veya 2-3 günde bir, günde 2-3 defa, 10-20 damla alınır:

Kimyon yağı 25.2 gr

Nane yaprağı 22.8 gr

Melisa ekstresi 15 gr

Tinctura aromatica 15 gr

Tinctura amara 5 gr

Bunların yanısıra, müsilajlı droglar, meyan kökü, kudretnarı yağı, sarı kantaron yağı ve özellikle arı sütü kürü ülserde oldukça faydalıdır.

Kaynak

Yrd.Doç.Dr. Aslan Kalafatçılar
Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger