Kısırlık, Gebelik ve Şifalı bitkiler

Reklam
kısırlık ve bitkiler kaliteli sperm yumurtlama cinsellik gebe faydalı zararlı bitkiler gebe yararlı yararsız bitkiler
Kısırlık, Gebelik ve Şifalı bitkiler

Erkek veya Kadın Infertilite (Kısırlık):

Kısırlık özellikleri: Kadın ve erkeğin yetersiz olup tıbbi nedenlerle çocuk sahibi olamama durumu.Kısırlık günümüzde giderek büyüyen bir sorundur. Gebeliği yakalayabilmek için çiftlerin % 20 şansları vardır.
Infertilite (Kısırlık) iki türü vardır:

Birincil Infertilite( kısırlık): çiftte gebeliğin mümkün olmaması

İkincil Infertilite (Kısırlık): Çiftler en azından, bir kez

hamile kalmıştır, ikinci kez mümkün olmamıştır.

Kısırlığa yol açan birçok neden ; Kısırlığın birçok nedenleri vardır. Kadınların arasında en çok görülen, anatomik değişimi, rahimin çok büyük veya çok küçük olması, fallop tüplerinin bağlanması, yumurtalıkların üretimi, hormonal değişim, progesteron sıkıntısı, diğer faktörler gibi menopoz, adet görememe, vajinismus, kistler veya Tümörler gibi nedenler kadında kısırlığa yol açmaktadır.

Erkeklerde temel nedenler arasında iktidarsızlık veya ereksiyon, yetersizlik, seminal sıvıda (oligozospermi) sperm (azospermi)bunların az miktarda eksikliği, skrotum varis (varikosel), skrotum çok fazla ısı, sperm in azalmaya yol açan ilaçlar veya kimyasallar, Testis Tümörleri, gonore (belsokluğu)gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar.

Her iki durumda da, duygusal sorunların varlığı kısırlığa yol açabilir. Kadınlarda yeterli yumurtlamaması erkeklerde kötü üretim sperm sebep olur. Fazla kilolu veya aşırı zayıf olmak diyetleri anoreksi gibi bazı hastalıkların, zayıflama, iştahsızlık, bu durum da doğurganlıkta düşüş olmasıdır.

Teşhis ve infertilite( kısır) tedavisi: Erkek veya kadınlarda yumurta varlığında miktarı ve sperm hareketliliğini test etmek için mutlak bir uzman doktora gitmek gerekir.
Devamını Oku »
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger