Reklam
Acı Kırmızı Biber(Capsıcum Annuum) Hind Biberi- Macar BiberiBileşenleri : Capsaicin, Capsorbin, Karotin, Citrin, Zeuxanthin, krytoxanthin, C, B1, B2 vitaminleri ve Xanthophyll
Patlıcangillerden taze iken yeşil ve çoğu acı olan meyvesi, sebze ve acı baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Bol miktarda C vitamini, acı ve tatlı, yeşil ve kırmızı çeşitleri vardır.
Yan Etkisi: Çok yenildiğinde mide, bağırsak ve basura zararlıdır. Ayrıca karaciğer yetmezliği olan kişiler dikkat etmeleri gerekir, yeşil acı biber karaciğer rahatsızlığı olanlara dokunmayabilir. Bazı egzamalılar acı biberi az yediklerinde yaraların azaldığını, çok yediklerinde ise iyileştiğini belirtiyorlar.
Acı Kırmızı Biberin Faydaları :
Devamını Oku »
Reklam